Osmák degu (Octodon degu)

18. června 2007 v 14:11 |  Domácí zvířata - hlodavci
Hmotnost: 0,2 - 0,3 kg
Délka těla: 12 - 20 cm
Délka ocasu: 10 - 17 cm
Délka březnosti: 90 dní
Počet mláďat ve vrhu: 1 - 10 (5 - 7)
Osmák degu je zatím posledním jihoamerickým hlodavcem, který se rozšířil v zoologických zahradách, laboratořích i mezi chovateli, a to zejména od poloviny 20. století. Je to čiperné, neposedné a sociálně žijící zvíře s denní aktivitou. Osmáci na rozdíl od morčat rádi lezou i šplhají, takže je dobré mít chovné ublikace zajištěné proti úniku pevným pletivem. Při manipulaci s nimi je třeba zacházet opatrně, jejich ocas se snadno ulomí a už nedoroste! Osmáci se obvykle dožívájí stáří pěti až osmi let. Chovají se v původním ,,divokém" zbarvení, barevné mutace zatím nebyly vyšlechtěny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 hollypussy hollypussy | 4. června 2008 v 16:04 | Reagovat

ste kreteni

2 lilunkaa lilunkaa | 1. srpna 2008 v 20:33 | Reagovat

Proč tu nemáš foto?Tak nádherný zvíře..

3 monka monka | 29. září 2008 v 16:44 | Reagovat

boze trapas tenhle blog strč si to do řiti

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama